1 Eylül 2017 Cuma

İsmail Ragıp GEÇMEN - (11.09.1966-31.08.2017)


Nice sultanları tahttan indirdi, 
Nicesinin gül benzini soldurdu,
Niceleri gelmez yola gönderdi,
Bir ayrılık, bir yoksulluk, bir ölüm.... 
Karacaoğlan
En son ameliyattan önce konuşmuştuk,
"Acil hasta geldi Cuma'ya kaldı benim ameliyat" demiştin.
"Bunda da bir hayır var, iyileşeceksin, iyi olacaksın İsmail'cim" demiştim.
Evlatlarınla pişpirik oynarken yayınlamıştın en son gülen yüzünü.
Olmadı be İsmail'cim, bu sefer iyi olmadı.
Sadık yarimiz kara toprağa dün teslim ederken seni,
Hala içim acıyor, boğazım düğümleniyor.
Lafın, sözün bittiği nokta bu.
Nurlar içinde uyu sevgili dostum.
Allah gani gani rahmet etsin.
Mekanın cennet olsun.
Ayhan YÖRÜK


Sevgili İsmail Ragıp ile birlikte yaptığımız faaliyetlerden bazı fotoğraflar için burayı tıklayınız.


İsmail Ragıp Geçmen

Ankara, 11 Eylül 1966 doğumlu. Ankara Üniversitesi DTCF Tiyatro Bölümü Mezunu, TRT İzmir Televizyonunda çalışmakta.

Yönetmenliğini Yaptığı Belgesel Filmler

Bir Hasret Öyküsü - 2000
Kutup Yıldızı - 2000
Geç Olmadan - 2001
İlk Kurşun - 2002
2. İnönü Zaferi - 2002
Yağmurca'nın Çığlığı - 2004
Zeus Ve Diğerleri - 2005
Rüzgarın Oğlu Alaçatı - 2007

Yapımcı Filmografisi

Memba Suları - 1990
Bir Yazgıdır İstiklal - 1990
Çevremiz - 1990
Zeus Sunağı Geri Verilmelidir - 1991
Bir Kuş Masalı - 1991
Portreler: Çete Memed - 1991
Portreler: Foto İbo - 1991
Portreler: Bir Ağaç Sevdalısı - 1991
Portreler: Şiir Yazarı Şair - 1991
Portreler: Ahir Zaman Kostümcü - 1991
Portreler: Tellal Ahmed - 1991
Portreler: Kebabcının Memed - 1991
Portreler: Kemancı Kadri - 1991
Altına Hücum - 1992
Giresun Adası - 1992
Yolun Sonu - 1992
Çanakkale Zaferi - 1992
Korsan Kasetçilik - 1992
Ahıskalılar - 1993
Mardaliç Takımadaları - 1996
2.İnönü Zaferi - 2001
Mavi Yeşil - Yapım Aşamasında

Diğer Filmografisi

Ahi Elvan Camii - 1990 (Haber) 1 x 15'
İşportacılar - 1990 (Haber) 1 x 10'
Miss Globe - 1991 (Eğlence) 1 x 25'
Tatil Şansı - 1997 (Eğlence) 12 x 45'
Cafe Magazin - 1998 (Eğitim Kültür) 52 x 40'
Bizim Yarışımız - 1999 (Çocuk) 29 x 30'
PC Dünyası - 2001 (Eğitim Kültür) 52 x 30'
Tarihte Gezintiler - 2004 (Eğitim Kültür) 13 x 25'
Çevre Kirliliği - 1987 (Belgesel) 6 x 25'
Aklınızda Bulunsun - 1988 (Drama) 52 x 15'
Danışma Bürosu - 1988 (Drama) 52 x 15'
Merhaba - 1988 (Magazin) 52 x 25'
İttihat ve Terakki - 1989 (Belgesel) 1 x 45'
Tarihte Bu Hafta - 1990 (Belgesel Program) 48 x 15'

KATILDIĞI FESTİVALLER VE Ödülleri

Foça Evleri - Foça 1. Çevre Filmleri Festivali: Belgesel Üçüncülük ödülü - Kristal Fok
Bir Hasret Öyküsü - 2000 Dr. Behçet Uz Başarı Ödülü: En İyi Televizyon Eseri
Kutup Yıldızı - 2000 Yılı İzmir Gazeteciler Cemiyeti Televizyon - Radyo Programı Dalında Birincilik Ödülü 

TRT'ye Bir Ödül Daha
4. Uluslararası ECO 2003 Çevre Filmleri Festivali'ndeki en büyük ödül.

TRT İzmir Bölge Müdürlüğü prodüktörlerinden İsmail Ragıp Geçmen, 4. Uluslararası ECO 2003 Çevre Filmleri Festivali'nde en büyük ödül olan "Grand Prix"e layık görüldü.

İsmail Ragıp Geçmen'in yönettiği 'Geç Olmadan' belgeseli 4. Uluslararası ECO 2003 Çevre Filmleri Festivali'nde Grand Prix ödülünü aldı. Belgeselde Tuz Gölü'ndeki ekolojik yaşam ve yaşanan değişiklikler anlatılıyor. 2003

Makedonya'nın Obrid kentinde yapılan festivale Tuz Gölü'ndeki ekolojik yaşamı konu eden "Geç Olmadan" isimli yapıtıyla katılan Geçmen, dünyanın en prestijli yarışmalarından biri kabul edilen 4. Uluslararası Eco 2003 Çevre Filmleri Grand Prix ödülünü kazandı.

Dünya televizyonlarında yayınlanan çevre filmlerinin yarıştığı Eco 2003'e İngiliz BBC, Fransız TV5, Alman ZDF, İtalyan RAI ve Yunan ERT televizyonları gibi önde gelen kurumlar katıldı.

İsmail Ragıp Geçmen, yaptığı açıklamada "Bu ödül Türkiye'nin Avrupa'da elde ettiği bir prestij olmuştur" derken, Türkiye'nin çevre konusuna verdiği önemi de Avrupa toplumlarına yansıttığını ifade etti.

Kaynak
İsmail Ragıp Geçmen
irmen @ mynet.com
irgecmen @ yahoo.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönderme