1 Aralık 2009 Salı

MAHMUT DAĞI - DEREKÖY'ün Saklı Vadileri - HİTİT SAVAŞÇI ASKER KAYA KABARTMASI - Kemalpaşa/İZMİR

Güzel İzmir'imizin en güzel ve en heybetli dağlarından olan Mahmut Dağı’na, 28.03.2010 tarihinde sevgili Özel PAK anısına bir kez daha çıktım. Yaklaşık 1.600 m. civarında olan yüksekliği ve kule gibi dimdik görüntüsü ile her zaman biz dağcıları çok mutlu etmiştir.
Sevgili Özel için Mahmut zirvesine bir kez daha çıkmak ve onu bölgenin en yüksek yerlerinden birinde anmak bence çok anlamlı oldu. Tabiat ana da zirvede başlattığı yağmur ve sis ile duygularımıza tercüman oldu.
18 yıl önce çekilen resimde ben sol başta, Şinasi YÜKSEL sağ başta oturuyoruz. Kani ÇELİKEL Abi ortada, Erol ÇIRAK ise arka sağda ayakta duruyor. O tarihte henüz gözetleme kulesi yapılmamış.
Mahmut zirvede çekildiğim çeşitli yıllara ait fotoğraflar ile, zirveden Atatürk silueti görüntüsü, Dereköy’ün saklı vadileri ve Hitit Savaşçı Asker Kaya Kabartması fotoğraflarını görmek için lütfen burayı tıklayınız.

11.05.2014 Tarihinde Sn.Yusuf GENÇ ile yaptığımız Mahmut Dağı zirve tırmanışı fotoğraflarını görmek için lütfen burayı tıklayınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder