28 Nisan 2015 Salı

MAHMUT DAĞI(1.600 M.)

Kocaeli Üniversitesi Enerji Mühendisliği’nde okuyan can oğlum Bahadır’ın sınav sonrası geldiği İzmir’de, “Baba bir zirve yapalım.” isteği üzerine, Pazar günleri yaptığımız doğa yürüyüşünü, cumartesi(25.04.2015) gününe alarak Mahmut Dağı zirvesine   
gitmeye karar verdik. Çünkü Bahadır Pazar günü Kocaeli’ne dönecek. 1500-1600 M. arası
yükseklikleri ile İzmir’in en yüksek noktaları olan Mahmut, Nif ve Dede Dağları zirvelerine, 1991 Yılından bu yana Şinasi Ağabey ile defalarca çıktık. 
Mahmut Dağı zirvesine, yemyeşil doğayı pespembeye boyamış erguvanlar arasında, bu kış yağan yoğun kar sebebiyle kırılmış çam ormanlarının kapattığı patikalardan can oğlum Bahadır, Sn. Şinasi YÜKSEL, Sn. Ahmet EREN ve Sn. Mehmet BORAN ile birlikte, 
bir kez daha çıkmak çok keyifliydi. Geçirdiğimiz bu güzel keyifli günün ayrıntılarını, blog sayfasında çok güzel anlatan sevgili Dostum ve Ağabeyim Sn. Şinasi YÜKSEL’in yazı ve fotoğraflarını görmek için lütfen http://www.sinasiyuksel.com/blog/?p=7531 web adresini ziyaret edebilirsiniz.
Sağlıkla kalın.
Ayhan YÖRÜK


25.04.2015 tarihinde Sn. Şinasi YÜKSEL, Sn. Dr. Ahmet EREN, Sn. Mehmet BORAN ve Can Oğlum Bahadır ile gittiğimiz Mahmut Dağı fotoğraflarını görmek için lütfen burayı tıklayınız.

Can Oğlum Bahadır’ın çektiği videoyu görmek için lütfen burayı tıklayınız.

19.01.2020 Pazar günün Sn. Kemal ve Yusuf GENÇ ile kar çiğnemek üzere gittiğimiz Yukarı Kızılca'dan MAHMUT Dağı Düzlüğü fotoğrafları için lütfen burayı tıklayınız.

10.03.2019 Pazar günü Sn. Elif ERCAN, Sn. Bahadır YÖRÜK ve Sn. Naim RÜZGAR ile gittiğimiz Yukarı Kızılca'dan Akkaya Çeşmesi yürüyüş fotoğraflarını görmek için lütfen burayı tıklayınız.

30.12.2018 Pazar günü Sn. Yusuf GENÇ, Sn. Kemal TIRPAN ve Sn. Talat TOHUMCU ile çıktığımız Yukarı Kızılca Köyü'nden Mahmut Dağı zirve fotoğraflarını görmek için lütfen burayı tıklayınız.

29.10.2017 Tarihinde Cumhuriyet'imizin 94. yılını zirvede kutlamak amacı ile Sn. Yusuf GENÇ, Sn. Muhammed KİRAZDİKEN, can oğlum Bahadır ile çıktığımız Mahmut Dağı zirve yürüyüşü fotoğraflarını görmek için lütfen burayı tıklayınız.

27 Mart 2016 Tarihinde Sn.Yusuf GENÇ ve Diş Hekimi arkadaşları ile gittiğimiz Yukarı Kızılca-Akkaya-Mahmut Çeşmesi fotoğraflarını görmek için lütfen burayı tıklayınız.

11.05.2014 Tarihinde Sn.Yusuf GENÇ ile yaptığımız Mahmut Dağı zirve tırmanışı fotoğraflarını görmek için lütfen burayı tıklayınız.

Önceki yıllara ait Sn. İnan ERGÖL, Sn. Erol ÇIRAK, Sn. Aşkın BALKAN ile yaptığımız Mahmut Dağı çıkışları ile Yukarı Kızılca Köyü'nden Arife Teyze'nin, İzmir Dağcılık duayenleri Kani ÇELİKEL Ağabey ile Ali Dayı'nın plaket aldıkları tören ve Sn. Orhan KOZAN ile yaptığımız Mahmut Kılçık çıkışı fotoğraflarını görmek için lütfen burayı tıklayınız.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder