1 Aralık 2009 Salı

Yürüyerek KAPADOKYA(CAPPADOCIA) / IHLARA VADİSİ - SELİME KATEDRALİ Arası - 18.05.2012

18.05.2012
Saat 10.00 sıralarında toplam uzunluğu 14 km. olan Ihlara Vadisi’ne, Ihlara Beldesi Gişesi'nden giriş yaparak yürüyüşümüze başlıyoruz. Hasan Dağı’ndan püsküren bazalt ve andezit yoğunluklu lavların soğumasıyla ortaya çıkan çatlak ve çökmelerin, Melendiz Çayı'nın bir sanatçı gibi işlemesi ile  bugünkü halini alan 
Ihlara Vadisi, uzunluk bakımından dünyanın en büyük ikinci, içinde yaşayan insan bakımından
ise en büyük kanyonuymuş. Kanyon boyunca 90 derece dik kaya duvarlarına oyulmuş sayısız barınak, mezar ve kilise bulunan Vadi, Ihlara Beldesi’nde başlayıp Selime Beldesi’nde son buluyor.
Melendiz Çayı karların erimesiyle coşmuş. Şansımıza hava çok güzel, pırıl pırıl güneşli. Ihlara Vadisi’nin doksan derecelik dimdik duvarları arasında, Melendiz Çayı’nın coşkun akan sularının kenarında, yemyeşil bir patikada yürümek kadar güzel ne olabilir.
Burada 10 saatlik yolculuğun yorgunluğundan eser kalmıyor. Melendiz Çayı’nın kıyısında, Diker Aile Çay ve Gözleme Bahçesinde çay molası verdikten sonra kiliseleri geze geze, dimdik duvarlara yapılan barınakları, mezarlıkları, güvercinlikleri seyrede seyrede 13.20 sıralarında Belisırma’ya varıyoruz.
Burası Melendiz Çayı’nın kıyılarına, üzerine konulmuş köşkler üzerinde yemek yenilen güzel bir yer. Öğle yemeğimizi burada yedikten sonra 14.30’da tekrar yürümeye başlıyoruz. Rahat bir tempo ile yürüyüşümüze devam edip 16.00 sıralarında Ihlara Vadisi’ni bitirip Selime Beldesi’ne varıyoruz.
Kapadokya’daki dini kuruluşların en büyüklerinden olan Selime Manastırı ile Selime Sultan Türbesi’ni gezdikten sonra Ihlara Vadisi yürüyüşünü saat 17.00 sularında tamamlayıp araba ile Güzelyurt’a hareket ediyoruz.
NOT: 14 Km.lik Ihlara Vadisi, Ihlara Beldesi gişesinden giriş yapıldığında hep yumuşak bir iniş ve genelde düz şeklinde devam ettiği için bence herkes yürüyebilir. Belisırma gişesinden giriş yapılırsa, yumuşak da olsa genelde çıkış yapılacağı için daha zorlu olabilir.


Ihlara Vadisi fotoğraflarını görmek için lütfen burayı tıklayınız.



1 yorum:

  1. Bloğunuz bilgiler çok hoşumuza gitti. No follow blog çalşmalarınızda kolaylık diler.

    YanıtlaSil