1 Aralık 2009 Salı

Yürüyerek KAPADOKYA (CAPPADOCIA) / 18-19-20 Mayıs 2012


Şu an, çok güzel bir rüyadan uyanıp, yatakta mutlu mutlu gerinirsiniz ya, o moddayım. Hep hayalini kurduğum Kapadokya bölgesini yürüyerek gezebilmek, rüya olmaktan çıkıp gerçeğe dönüştü şükürler olsun.

18-19-20 Mayıs 2012 Tarihleri arasında, Ihlara Vadisi(14 Km.), Selime, Güzelyurt(Gelveri),
Manastır Vadisi(1-1,5 Km.’si yüründü), Yüksek Kilise, Nar Gölü, Derinkuyu Yeraltı Şehri, Aşk Vadisi(5 Km.), Güvercinlik Vadisi(4 Km.), Kızıl Çukur Vadisi(5 Km.), Uçhisar, Üç Güzeller, Göreme, Ürgüp, Paşabağı, Zelve ve Avanos’u yürüyerek gezdik. 
İsimlerini hatırlayamadığım başka yerler de olabilir. Yetmedi birde balon turu yaptık. Yukarıdan da gördük. Daha ne olsun. Bana ve Zirve Dağcılıktan 17 kişilik ekibimize bu mutluluğu mükemmel bir şekilde yaşatan Sn. Zeki VAROL’a en baştan çok çok teşekkür ediyorum. Sağ olsun, Varol’sun.
Bu arada 17 kişilik ekipte sadece 3.75 erkeğiz. Ben, Zeki ve Ülkü, üç ıhtıyar, Arda’mız 14 yaşında, Baran’ımız 5 yaşında. 5 yaşındaki Baran’ımızı özellikle tebrik ediyor ve kutluyorum. Bütün etapları en önde yürüyüp enerjisini bizlere aktardığı için. Yani anlayacağınız bayanlar etkinliği gibi oldu.
Etkinliğimiz yaklaşık 10 saat süren rahat bir yolculuktan sonra, 18 Mayıs sabahı saat 07.30 Sıralarında Aksaray Ağaçlı Tesisleri'ne vararak başladı. Burada yaptığımız kahvaltıdan sonra, saat 09.00 sıralarında ilk gece kalacağımız Ihlara Beldesi yakınlarındaki Yeşil Vadi Otel’ine eşyalarımızı bıraktık. 
Hasan ve Melendiz Dağları’nın muhteşem karlı zirveleri her yerden görünüyor. Otel, yerleşim yerlerinin dışında, tarla ve bahçelerin arasında sakin bir yerde. Yemyeşil bahçesi çiçeklerle bezenmiş. Kuşlar cıvıl cıvıl şakıyor. Otel henüz sezona tam başlamadığı için bazı eksikleri var. Az sayıdaki personel iyi niyetle ve güler yüzle koşturarak işlere yetişmeye çalışıyor.

Not: Yukarıda isimlerini yazdığım yerler ile ilgili yazı ve fotoğrafları bloğun sağ kenarında bulunan alfabetik fihristen bulabilirsiniz.
Sağlıkla kalın.
Ayhan YÖRÜK

4 yorum:

  1. Refik KIZILATA
    Ellerine sağlık abicim.
    04.06.2012 12:39

    YanıtlaSil
  2. Şule ÇETİN KARADAĞ
    Emeğine sağlık arkadaşım.
    04.06.2012 14:20

    YanıtlaSil
  3. Ömür KÖŞGER
    Ayhan bey merhaba,
    Sizi kıskanmadım desem yalan olur,şu anda benim hayalini kuduğum şeyleri
    sizin yapıyor olmanız inanın beni çok sevindirdi.
    Emekliliğini bu kadar yaşam dolu şekilde değerlendiren sizin gibi insan sayısı
    herhalde çok azdır diye düşünüyorum
    Saygılarımla,
    Ömür KÖŞGER
    Gıda İşletme Mdr. Ydr.
    METRO Cash & Carry TÜRKİYE
    İZMİR / ÇİĞLİ
    04.06.2012 16:22

    YanıtlaSil
  4. Füsun TANRIKULU
    Harika güzel insanlarla yine yollardaydım. Her anını sizlerle paylaşıp yaşamak çok güzeldi,şükürler olsun sağlıklıyız ve hep birlikteyiz...
    Geziye damga vuran ve benim için en heyecanlı an balonda geçen saatlerdi,
    ve sevgili Bergüzar Balaban'ın balondan inerken söylediği sihirli sözcük :)"Ayhan abimsiz inmem ":) bir insanda bu güveni kazanmak kolay değildir Ayhan abim, iyi ki bizimleydiniz. Emeğinize yüreğinize sağlık...
    Yeni yolculuklarda hep birlikte olmak dileğiyle teşekkür ederim...
    05.06.2012 19:52

    YanıtlaSil