1 Aralık 2009 Salı

Tunç FINDIK


04.10.2012 Tarihinde, Zirve Dağcılık Kulübü’müzün düzenlediği sunumda, Sn. Tunç FINDIK 14 x 8000 Projesi kapsamında çıktığı, 8.611 Metrelik zirvesi ile dünyamızın zorluk açısından birinci, yükseklik açısından ikinci dağı olan Dağların Dağı K2 tırmanışında yaşadıklarını bizlerle paylaştı.
Her 8.000’lik tırmanışını merak, heyecan, korku ve takdir ile takip ediyorum. Tırmanışlarının başarı ile sonuçlanıp kazasız belasız geri dönüşünün tamamlanmasından sonra ise, bir Türk olarak sanki kendim çıkmış gibi çok seviniyor,  çok gurur duyuyor ve çok mutlu oluyorum. 
Sunum sonrası soru cevap bölümünde Sn. Tunç FINDIK’tan,  yüksek irtifa tırmanışlarında yaşananları, dağlar, şerpalar, kendisi ve diğer dağcılar ile ilgili düşünceleri, hayattan beklentilerini ve gelecekte yapmak istediklerini öğrendik.
Bu tırmanışın 8’nci Sekiz binlik olduğunu projenin tamamlanması için 6 Sekiz binlik dağa daha çıkacağını, bunun için herhangi bir zaman kısıtlamasının olmadığını, sponsor ayarladıkça bu tırmanışları yapmak istediğini kendisinden dinledik. Dünyamızda sadece 14 Tane 8.000 Metreden yüksek dağ var. Yedi milyarlık dünya nüfusundan bugüne kadar sadece 31 kişi, bunların tamamına çıkabilmiş. 
Kendisine, kazasız belasız kalan 6 Tırmanışı yaparak projesini tamamlamasını tüm kalbimle, dualarımla diliyorum. Böylece Sn.Erden ERUÇ gibi gururumuz olan Sn. Tunç FINDIK adı da, insanlık tarihine altın harflerle kazınmış olacak, 14 Tane 8.000’ğe çıkanlar arasında birde Türk olacak. Bu arada Allah anne ve babasına, sabır ve güç versin.
Alçak gönüllü ve sakin kişiliği ile net bir anlatım yapan, her halinden tam bir profesyonel olan Sn. Tunç FINDIK’ın sunumunda bulunduğum için çok mutluyum. Bu organizasyon için Sn. Orhan KOZAN nezdinde emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.
Sağlıkla kalın.
Ayhan YÖRÜK


Benim ve Sn. Cem ÖZER’in çektiği resimleri görmek için lütfen burayı tıklayınız.

“Dağların Dağı K2” tanıtım filmi sonunda, Sn. Orhan KOZAN’ın  Sn. Tunç FINDIK’a verdiği plaket videosunu görmek için lütfen burayı tıklayınız
(Not: Sn. Tunç FINDIK’ın “Dağların Dağı K2” tanıtım videosu seslendirmesi, bilgisayar sorunu nedeniyle anlaşılmıyor.)

1 yorum:

  1. Hamit ERDEN

    Tek kelime ile harika.Bayılırım bu tür etkinliklerinize.Kazasız ve belasız nice aksiyonlar diler,sevgi ve selamlarımı iletirim.Sayenizde bilgilendirilmiş oluyoruz.Yüreğinize sağlık.
    herşey yeniden.
    8 Ekim 2012 20:59

    YanıtlaSil