1 Aralık 2009 Salı

SU UÇAN ŞELALESİ - Menemen/İzmir

Bu Pazar (07.03.2010) son yağmurlar ile ne kadar coştuğunu görmek için, Su Uçan Şelalesi’ne gittik. Şelale’den dökülen su tahmin ettiğimden daha azdı. Geçmiş yıllarda daha fazlasını görmüştüm. Güzelhisar Barajı ise tam dolu. Çukurköy'ün şenlik alanı ve pompa istasyonu civarından doğan İbrim Deresi, şelaleye
kadar kaynaklardan ve vadilerden gelen sular ile çoğalarak, yaklaşık 30 metre yüksekten düşüyor.
Buradan devam ederek Güzelhisar barajını besliyor. Suuçan Şelalesi, Manisa, Aliağa ve Menemen arasında kalan bölgede yer alıyor. Bu durum, kendisine sahiplenecekler arasında yetki karmaşası oluşturuyor. Aliağa Şelalesi,
Menemen Şelalesi, Türkmen Köyü Şelalesi, Çukurköy Şelalesi, Turgutlar Şelalesi, Şavlak gibi bir çok isimle anılan şelaleye ilk Su Uçan Şelalesi adını, şelalenin yakınındaki tepenin Su Uçan Tepesi ismiyle bilinmesi sebebiyle, bundan esinlenen Sn. Zafer GÜRHAN dostumuz, İdadik Dergisinin Nisan 2000 tarihli 5. sayısında kullanıyor.
Böylece bu güzel şelalenin isim babası Sn. Zafer GÜRHAN Bey oluyor. Bu konu ile ilgili daha detaylı bilgi için lütfen bakınız: http://www.sinasiyuksel.com/blog/?p=496 Şelaleye Aliağa`nın Karakuzu, Menemen`in Çukurköy, Turgutlar ve Bozalan Köyleri ile Manisa`nın Türkmen Köyü`nden yürüyerek ulaşılabiliyor.


09.05.2010 Tarihinde gerçekleştirdiğimiz faaliyetin fotoğraflarını görmek için lütfen burayı tıklayınız.

Sevgili İlayda kızımızın Anneler Günü şiirini okuduğu videoyu görmek için lütfen burayı tıklayınız. (Facebook Ayhan YÖRÜK Videoları)


07.03.2010 ve daha önceki yıllara ait, İzmir çevresinin en yüksekten dökülen ve en güzel şelalesi olan Su Uçan Şelalesi fotoğraflarını görmek için lütfen burayı tıklayınız.


24.03.2013 Tarihinde Sn. Yusuf GENÇ ile gittiğimiz Su Uçan Şelalesi fotoğraflarını görmek için lütfen burayı tıklayınız.

24.03.2013 Tarihinde hazırladığım Su Uçan Şelalesi VİDEO'sunu izlemek için lütfen burayı tıklayınız.


19.08.2013 Tarihinde Sn. Mete ARIKAN ve Şinasi YÜKSEL Ağabeyler ile gittiğimiz Su Uçan Şelalesi fotoğraflarını görmek için lütfen burayı tıklayınız.


28.12.2019 Tarihinde Sn. Emre EYÜPOĞLU ve can oğlum Bahadır YÖRÜK ile gittiğimiz Su Uçan Şelalesi fotoğraflarını görmek için lütfen burayı tıklayınız.

10.02.2024 Tarihinde Sn. Cemile BAĞCI, Muhammed KİRAZDİKEN ve Kemal TIRPAN ile gittiğimiz Su Uçan Şelalesi fotoğraflarını görmek için lütfen burayı tıklayınız.


10 yorum:

  1. Birçok kere Suuçuran şelalesine gittim ama bu kadar su hiç görmemiştim orada. Güzel bir yürüyüş yapmışsınız.
    Çağlar
    http://caglar.ca

    YanıtlaSil
  2. Ben çukurköyden OSMAN ATICI sizinle kayapınar çeşmeside tanışmıştık çekmiş olduğunuz fotoğrağrafları izledik çok güzel bir albüm olmuş köylerimizi çok iyi tanıtmışsınız,tanıtıyorsunuz.Bu gezilerinizin devamını diler,emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkür eder saygılarımı sunarım.Tekrar görüşmek dileğiyle hoşçakalın.

    YanıtlaSil
  3. selamünaleyküm kardeşim ben gittim fotoğrafta göründüğü gibi değil

    YanıtlaSil
  4. Ayhan bey merhabalar şelale civarında kamp yapılabilir mi ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şelale'nin üst tarafında da, alt tarafında da kamp yapılabilir. Mevsim itibariyle şu an şelale'de su az olabilir. Çeşme olmadığı için içme suyu götürmek gerekir. Şelale suyu Çukurköy'de yapılan yoğun tarım ve hayvancılık faaliyetleri sebebeiyle içilmemesi sağlıklı olur.

      Sil
  5. Merhaba bundan 3-4 sene önce arkadaşlarla gitmiştik yolu unuttum aralık yada ocak gibi tek başıma gitmeyi planlıyorum 4-5 günlüğüne yeterli miktarda konserve alıcam su ihtiyacımı şelaleden gideririm diye düşünüyorum tüfeğim var tüm kamp techizatımı alıcam kışın insan oluyormu orda ?

    YanıtlaSil
  6. Merhaba Oğuzcan Bey, Yolu unuttuğunuzu ve tek başınıza gitmek istediğinizi, su ihtiyacınızı dereden karşılamak istediğinizi belirtmişsiniz. Öncelikle tek başınıza bilmediğiniz hiçbir rota da yürümemenizi, hatta tek başınıza doğaya çıkmamanızı tavsiye ederim. Dere suyuda, Çukurköy tarafında yoğun tarım ve hayvancılık faaliyetleri yapıldığından içilmemeli. İçilmek zorunda kalınırsa mutlaka kaynatılmalı yada klor tabletleri ile dezenfekte edilmeli. Hafta sonları yürüyüşçü ve avcılar olabilir. Hafta içi ise belki çobanlar olabilir. Hava durumunu iyi değerlendirmek gerekiyor. Çünkü Aralık ve Ocak aylarında bölge sert kış koşulları yaşamakta. Güneşli bir gün, ertesi gün karlı havaya dönebilir. Size tavsiyem tek başınıza gitmemeniz, yanınıza içme suyu almanız ve kış koşullarına uygun Dağcılık ekipmanları ile kamp yapmanız. Sağlıkla kalın.

    YanıtlaSil
  7. Ayhan bey merhaba piknik yapmak istiyoruz ama civarda mangal yakip agac altinda oturabilcegimiz yer varmidir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şelalenin yanına araç ile gidilememekte. Yürümeyi göze alırsanız Şelale'de piknik yapılabilir. Yada Çukurköy'de yapılabilir.

      Sil