1 Aralık 2009 Salı

İLK YAZIM Hayırlı Olsun - Kurban Bayramı gezisi notları

Sevgili Adil ALPKOCAK Hoca'mın teşvikleriyle oluşturduğum blog sayfamda ilk yazımı karalamaya çalışacağım.

Kurban Bayramı tatilimizi Bolu'da annemin yanında geçirmek üzere 27.11.2009 Cuma günü Ailem ile birlikte yola çıktık. Genelde Bolu'ya giderken Manisa, Bursa, Yalova, İzmit hattını kullanırım. Bu sefer İstanbul'da yeni açılan Turkuazoo Akvaryum'unu görmek için, Çanakkale, Keşan, Tekirdağ, İstanbul, Bolu güzergahını kullandım. Bu güzergah yaklaşık yolumu 300 km. uzattı. 

Sabah kahvaltısını Altınoluk'ta ŞAHİN TEPESİ ŞELALE RESTORAN'da yaptık.(Doyran Yolu-Altınoluk/Balıkesir-Tel: 0266 3969044-0532 2681819) Edremit Körfezi'ni kuş bakışı seyrederken, sonbaharın bütün renklerinin içinde kuş seslerini dinleyerek, sincapları seyrederek çok güzel bir kahvaltı yaptık. Kahvaltı ücreti kişi başı 15 TL. Bence kişi başı 10 TL.den fazla olmamalı. Burada kahvaltıdan, alabalık fırına, Izgara kebap çeşitlerine kadar her şey mevcut. Zeytin, yumurta, sebze ve meyveleri, kendi bahçelerinde yetiştiriyorlar.

Kahvaltıdan sonra Küçükkuyu, Bayramiç üzerinden Çanakkale'ye, oradan da feribot ile
Eceabat'a geçtik. Çanakkale boğazının kıyısından çok güzel bir havada seyahatimiz devam etti. Keşan üzerinden Tekirdağ sahilde bulunan meşhur Tekirdağ Köftesicisi ÖZCANLAR RESTORAN'a geldik. (Tel: 0282 2634088) Burası 1959 yılından beri hizmet veren, kendi lezzetini yaratmış, dededen toruna işletilen bir lezzet durağı. Lezzet, sunum, hijyen, restoranın konumu (Sahilde 2 katlı), manzara ve en önemlisi fiyat olarak çok güzel bir yer. Bir porsiyonda 10 köfte var. Önce 5 tanesi geliyor. Daha sonra diğer 5'i geliyor. Köftesi de tatlıları da süper. Tekirdağ tarafına gidenlere kesinlikle tavsiye ediyorum. (4 Por. köfte, piyaz, salata, 3 çeşit tatlı, ayran, meşrubat hepsi 53 TL.)

Tekirdağ'dan İstanbul Bayrampaşa Forum'da bulunan Turkuazoo Denizaltı Dünyası Akvaryumu'na geldik. Denizaltı yaşamına, balıklara ilgisi olanlar için çok güzel bir yer. 80 metrelik tünelde köpekbalıkları, vatozlar ile yaklaşık 5000 çeşit balıkla aranızda sadece bir cam olması müthiş bir şey. Giriş kişi başı 25 TL. 4 kişilik aileye 75 TL. Hazırlayanların ellerine sağlık.

Bayramda Bolu'da annem ile beraber olduktan ve eş dost ziyaretlerinden sonra bayramın 4 günü İzmir'e dönüşe geçtik. Dönüşte klasik Bursa, Manisa güzergahını kullandım.

Öğle yemeğini Orhangazi çıkışında Gedelek Altı Mevkiinde yol kenarında bulunan PINAR ALABALIK TESİSLERİ'nde yedik. Burası da gerçekten çok güzel bir yer. Restoranın içinde kocaman bir cam havuzda alabalıklar var. Alabalığın ızgarası, tavası var. Toprak kapta fırında da yapılıyor. Bir porsiyonu 8 TL.

Akşam yemeğimizi de Akhisar çıkışındaki ZEYTİNPARK KÖFTECİSİ'nde yedik.(Keşkek ve köfte) Bahçesi ve kapalı mekanı var. Temiz, Lezzetli ve çok pahalı olmayan fiyatları ile çok güzel bir yer. Kahvaltısını da kesinlikle tavsiye ederim. Kişi başı 5 TL. Menemen ve sucuklu yumurtaya ekstra ücret ödeniyor.

İlk yazımın hayırlara vesile olmasını dilerim. Adil Hocam inşallah beğenir.
Sağlıkla kalın.
Ayhan YÖRÜK


ALTINOLUK ŞAHİN TEPESİ-ÇANAKKALE BOĞAZI-TURKUAZOO SU ALTI DÜNYASI fotoğraflarını görmek için lütfen burayı tıklayınız.

2 yorum:

  1. Sevgili Ayhan Hocam,
    Süper olmuş ellerine sağlık. Bir dahaki sefere yazıların aralarında güzel fotoğraflarından da bekliyoruz.
    -Adil

    YanıtlaSil
  2. Hocam Fotoğrafları nasıl koyacağım?

    YanıtlaSil