1 Aralık 2009 Salı

İnan ERGÖL


21 Yıllık dağcılık maceramda, kesintisiz 15-16 yıl her pazar birlikte doğa yürüyüşleri yaptığım sevgili İnan Abi’yi, 10 Nisan 2012 tarihinde kaybettik.
2000 Yılında yakalandığı bağırsak kanserine ve aldığı onlarca kemoterapi tedavilerine, dağcılık ve doğa sevgisi sayesinde 12 yıl direnmesine rağmen, 72 yaşında aramızdan ayrıldı. Allah gani gani rahmet etsin. Mekanı cennet olsun. Toprağı bol olsun.
02.01.1940 yılında Eskişehir’in Sarıkavak Köyü’nde doğan İnan Abi, Çifteler Köy Enstitüsü’nü bitirdikten sonra Hacettepe Dil Tarih bölümünde bir müddet okuyor, sonra burayı bırakarak aynı üniversitenin Turizm İşletme bölümünü bitiriyor. 
Samsun, Eskişehir, Ankara ve İzmir’de çeşitli okullarda öğretmenlik yaptıktan sonra, son olarak Ödemiş Bülbüller Köyü İlköğretim Okulu öğretmenliğinden emekli olup İzmir’e yerleşiyor. 
2 Çocuğundan, 3 Torunu olan sevgili İnan Abi, çok sevdiği Doğançay Köyü’nün Durmuş Ali Dede Türbesi’nin yanından geçen yolun hemen altından(Doğançay Mezarlığı’nın üst tarafı), ebediyen Yamanlar Dağı’nı seyredecek olması, sanırım onun en çok istediği bir şey olmuştur.
Bana dağcılığın keyif boyutunu öğreten, güzel yemek yemeyi, özlü sözleri, şiiri, türküleri, bizim Yunus’u, Pir Sultan Abdal’ı, Karacaoğlan’ı ve diğer ozanlarımızı sevdiren, bana yaşamı anlamlı kıldıran sevgili İnan Abim ile birlikte olduğumuz fotoğrafları görmek için lütfen burayı tıklayınız.
Sağlıkla kalın.
Ayhan YÖRÜK

4 yorum:

  1. Ayhan'cım yazını okudum, fotolara baktım, kalemine sağlık olsun. Inan agabeye Allah'tan rahmet diliyorum. Mekanı cennet bahçeleri olsun. Sevgiler...

    Orhan Kozan
    Ege Universitesi Kültür ve Sanat Hizmetleri Müdürü
    Zirve Dagcilik ve Doga Sporları Kulübü
    www.zirvedagcilik.org
    1 Mayıs 2012 12:37

    YanıtlaSil
  2. Babamla birlikte uzun yıllar çok güzel çok keyifli geziler paylaştıklarını bildiğim..Dağcılığa ve doğaya gönül vermenin yanısıra ondan keyif almasını bilen...Bize babamız nede doğru dostluklar kurmuş diyerek gurur duymamızı sağlayan...Ve babamın hatırasına bu sayfayı hazırlayarak bizleri çok mutlu eden Ayhan abime binlerce kez teşekkürler...saygılarımla..HAKAN....

    YanıtlaSil
  3. Nur yüzlü, sevgi dolu, küçükken 2 elimin arasında belirttiğim kadar çok sevdiğim İnan Amcam'a Allahtan rahmet, ailesine baş sağlığı diliyorum..
    Bahadır YÖRÜK

    YanıtlaSil
  4. Sevgili Ayhan,
    İnan Bey'i kaybetmenin haberini şu anda aldım ve senin koyduğun resimleri ve onunla ilgili yazılarını okudum.
    İnan Bey gerçek bir öğretendi. Bilmediğim, anlamadığım birçok konuyu ondan öğrendim. Dağlarla ilgili en güzel bilgilerimi ondan kazandım.
    Allah rahmet eylesin, muhteşem bir insandı, onu tanıdığım Için her zaman kendimi şanslı saydım.
    Uzun yıllar beraber Dağlara çıktık, o her zaman koruyucu, güvenilir bir dost oldu.
    Mezarının gerçekten çok sevdiği Doğançay'da olmasına seviniyorum. Bütün Dağları severdi AMA orasını bir ayrı severdi.
    Sevgili Ayhan İnan Bey Için NE mutlu ki senin gibi bir dostu var onun anılarını onurlandıran.
    Sevgiler,
    Filiz SULLU
    14.05.2012 11:00

    YanıtlaSil